Orosz erdőből mentettek meg egy pusztuló NSX-et

2017.11.03. 20:17

A biztosnak tűnő pusztulásból mentették meg orosz gombaszedők ezt az NSX-et egy Szentpétervár közeli erdőből. Motorja nem volt, de úgy fest, jó kezekbe került. 

Érdekes sztori tűnt fel Oroszországból: néhány kép egy kevés körítéssel erről az ezüst NSX-ről. A Hondát egy Szentpétervár közeli erdőben találta néhány helyi egy lakásépítés közelében, gombaszedés közben. Az autó történetéről nem sokat tudni, mindössze annyit sikerült visszafejteni megmentőinek, hogy tulajdonosa körülbelül hét-nyolc éve megpróbálta eladni, de a jelek szerint nem járt sikerrel. Hogy mi történt vele azóta, rejtély, de könnyen lehet, hogy ezeket az éveket mind a fák tövében töltötte csendben pusztulva, moha és penész alatt.

A motorhiányos, erdőrágta NSX-et már elszállították a fák alól, sőt, az orosz Drive2 képei szerint már túlesett egy nagyon alapos takarításon is. Hogy a szép tiszta külsőt leszámítva milyen állapotban van, nem írja az internet, de az alumínium kaszni valószínű megúszta, és alighanem kap, vagy már kapott is egy új motort. Az ilyen korai első generációs NSX-ek amúgy nem túl gyakoriak Oroszországban. A nagy netes autóhirdetéseken azért kultautósága ellenére egész nagy belőle a kínálat: 40 és 60 ezer dollár (10-15 millió forint) között mozog az áruk. Hogy a sokéves erdei pihenő árnövelő vagy –csökkentő tényező lesz, majd kiderül.