A Koenigsegg megint megverte a Bugattit

2017.11.05. 14:40

Akármilyen új trendek is jönnek a világ autóiparában, egy dolog biztos: a szupersportkocsi-gyártók számháborúja nem akar véget érni. Október elején a Koenigsegg robbantott egy nagyot, amikor beültették az Agera RS-be gyári tesztpilótájukat, Niklas Lilját. A One:1 néhány alkatrészével megpakolt kocsival a 0-400-0 km/h-s gyorsulás-lassulás kategóriájában futottak rekordot.

ksegg-1509824155?crop=1.00xw:1.00xh;0,0&resize=980:*

Nem érték be ennyivel, és meg akarták mutatni, hogy bizony minden területen jobbak tudnak lenni a Bugattinál. Így Lilja újra megmarkolta a kormányt, és 447,2 km/h-val repesztett - az eredmény egy adott pályán oda-vissza feljegyzett két mérés átlagaként jött ki. Ez azt jelenti, hogy 16 km/h-val sikerült felülmúlniuk a Bugatti Veyron Supersportot.

Az új sebességrekord még nem hivatalos, de mivel minden szükséges körülmény adott volt, hamarosan a Guinness-rekordot könyvébe is bekerülhet. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.