A McLaren, amit megengedhetsz magadnak

2017.11.06. 06:08

Az emberiség döntő többsége álmában sem engedhet meg magának egy szupersportautót. Persze mindig vannak olyan szerencsések, akik nemcsak hogy ki tudnak csengetni egymillió eurót egy McLaren P1-esért, de elég gyorsak is voltak ahhoz, hogy beférjenek a kevesebb mint négyszázas limitált példányszámba. Ezeket a változatokat viszont egyszerű halandók is megengedhetik maguknak.

Oké, nyilván nem ugyanaz, hiszen itt zsugorított kivitelekről van szó, de ha apu nem is futhat velük gyorshajtásba, a gyerek azért még nagyon örülhet neki - az autók iránti rajongás magvait könnyedén el lehet hinteni ilyesmivel. A legolcsóbb a lábbal hajtós P1-es, amelyért mindössze 36 angol fontot, azaz kevesebb mint 13 ezer forintot kérnek el. A forgalmazás decemberben kezdődik.

Egy fokkal - na jó, talán kettővel is - komolyabb cucc a teljesen elektromos, beülős kisautó. Akár 5 öt kilométer per órás sebességre is képes, és még zéró-emissziós is. Igaz, ez már mélyebben zsebbenyúlós, egy átlagos fizetésből megérezzük az árát, de a 220 angol font, vagyis 77 ezer forint még mindig kigazdálkodhatónak tűnik.

Nemcsak gyerekeknek, hanem modellező felnőtteknek is érdekes lehet az Amalgam Collection 1:8-as méretarányú P1-ese. Az összerakható makett fejlesztésébe háromezer munkaórát toltak bele, a pontos arányokhoz szükséges adatokat közvetlenül a McLarentől kapták. A megépítés alaposan lekötheti a családot: 310 órát adnak meg az összerakásra. Ennek azért már nem teljesen épeszű az ára: 7440 dollár (kétmillió forint) az alap, míg a kívül-belül személyre szabható változata 9840 dollár (2,6 millió forint).

Igaz, ezzel együtt még mindig olcsóbban megússzuk, mint egy igazi P1-essel, amit most a használtpiacon kétmillió dollár (520 millió forint) alatt nemigen találunk.