Új képet mutattak a Tesla kamionról

2017.11.06. 15:04

Eredetileg október 26-át jelölték ki a teher-Tesla bemutatójának dátumául, de akkor nem került sor az eseményre. Most azt ígérik, november 16-án leleplezik a prototípust, és az ígéret nyomatékosítására egy újabb előzetes fotót is mutattak a típusról.

tesla truck teaser

Ezen sok persze nem látszik, csak annyi, hogy a fülke elég magas, hogy teljes egészében eltakarja a vontatmány konténerét, és alaposan legömbölyítették a formát, ami aerodinamikailag kedvező kialakítást ígér. Ezen felül csak a két első kerék és a LED-es fényszórók láthatók valamelyest. A vontató kialakítása emlékeztet a ma használt, nagy távolságú szállítmányozásra használatos kamionokéra, bár kétséges, hogy tisztán elektromos hajtáslánccal el tudnak-e érni olyan hatótávolságot, amely lehetővé teszi a jelenlegi, dízelmotoros kamionok kiváltását.

Egyes becslések szerint 3-500 km a reális elektromos hajtással, bár nem kizárható, hogy ez valamiféle hatótávnövelő megoldással megtöbbszörözhető a környezeti terhelés minimális növelése mellett. Az viszont kétséges, hogy a Tesla hajlandó-e ilyen megoldást alkalmazni, hisz a cég arculatának alapköve, hogy csak zéró-emissziós modelleket kínál.