Tovább gyülekeznek a sötét felhők a Faraday Future fölött

2017.11.12. 11:04

Nehéz év az idei a Faraday Future számára, ez egyre biztosabb. A cég hangzatos ígéretekkel jelentkezett be a Tesla kihívójának, de hiába a nagy szavak, ha a valóság közel sem annyira biztató. Nem könnyű terep ez, a Tesla is komoly küzdelmet folytat az életben maradásért, a Faraday-nek azonban még nagyobbak lehetnek a problémái.

faraday-future-ff91-1 653

Nem elég, hogy kútba esett a vadiúj nevadai gyár felépítésére vonatkozó tervük, a szakemberek és vezetők is sorra hagyják el az egyre inkább süllyedőnek tűnő hajót. Most például Stefan Krause, a vállalat pénzügyi igazgatója lépett le. Ő korábban a BMW és a Deutsche Bank vezetőségében is dolgozott. Állítólag közel volt ahhoz, hogy új befektetőket hozzon be, az utolsó pillanatban azonban meghiúsult a megállapodás. Már a múlt hónapban szépen csendben kilépett, most pedig hivatalosan is bejelentették a távozást.

Krausét két másik szakember is követte. Ulrich Kranz nem sokáig bírta az FF-nél: ő júliusban kezdett a villanyautó-gyártónál dolgozni, a BMW-t hagyta ott. A harmadik távozó Bill Strickland, járműgyártásért felelős vezető, aki korábban a Fordnál is megfordult, többek közt a Fusion- (a tengerentúlon így hívják a Mondeót) programért felelt.

Nem fest tehát túl rózsásan a Faraday Future jövője, a The Verge szerint nemcsak vezetőségi szinten vannak bajok, szépen lassan minden dolgozó elveszti a kedvét a sikertelenség és kilátástalanság miatt. Ha így folytatódik, benne van a pakliban, hogy a rolót is lehúzhatják.