Lelepleződött a következő Ford Focus

2017.11.14. 13:12

Szemből simán Fiestának nézhetnénk az újdonságot, de profilból már feltűnőek a különbségek. Az új Focus elveszti a típus egyik jellegzetességét, a harmadik oldalablakot, de nem ez az egyetlen komoly változás.

Ha eddig meg is hagytak valamit az első Focus erőteljes éleiből, ennek most vége. A negyedik generáció hullámzó övvonalat és lekerekített ablakvonalat hoz, karaktert viszont nem sokat. A koncepció egyértelműen ugyanaz, mint a Fiesta esetében: láthatóan nem akarták azzal megzavarni a közönséget, hogy túl érdekes vagy jellegzetes formát terveznek neki. Elképzelhető persze, hogy nekik lesz igazuk, hisz a Focust világautónak szánják, és egy semmitmondó forma biztos nem veri ki a biztosítékot sem Európában, sem Észak-Amerikában, sem Kínában.

A fotók alapján úgy tűnik, a negyedik generációs Focusszal arra a kritikára is megpróbál válaszolni a Ford, hogy a típus hátul kifejezetten szűk. Az új modell tengelytávja ránézésre legalábbis hosszabbnak tűnik, ami kifejezetten jót tehet a lábtérnek. A hátsó túlnyúlás viszont meglepően rövid, azaz lehet, hogy az ötajtós csomagtere cserébe nem lesz épp tágas.

Az érdemi álcázás hiánya azt jelzi, hogy már nincs messze a bemutató időpontja, bár nem tudni, hogy még az idén sort kerítenek-e rá, vagy csak a jövő év elején leplezik le a következő Focust.