Kétmilliárdot ért Schumacher Ferrarija

2017.11.18. 14:47

A kora kétezres évek nyomasztó Schumacher-dominanciájának egyik tárgyi emlékét, a hétszeres világbajnok Monacóban győztes autóját árverezte nemrég a Sotheby's. Kétszer többet adtak ért a vártnál.

ferrari f2001 1

A Forma-1 tán legunalmasabb időszakából, a 2001-es szezonból került kalapács alá ez a Ferrari F2001. Ez volt az az év, amikor már tisztán látszott, hogy a Michael Schumacher-Ross Brawn-Jean Todt hármas által összerakott Ferrari-csapat magasan a mezőny fölé nőtt, és elég egyértelmű volt, hogy dominanciájuk hoz még pár egyhangú szezont a sorozatnak. A 2001-es szezont konkrétan öt futammal annak vége előtt, a magyar fordulón behúzta Schumacher, aki nem mellesleg az év tizenhét futamából kilencet nyert meg. Ezek egyike volt a monacói, ahol ezzel a Ferrarival győzött.

2001 a háromliteres V10-esek időszaka volt a Forma-1-ben. Hogy az milyen volt? Hát nézd meg mondjuk ezt a fedélzeti kamerás videót, épp Monacoból és megtudod: 

Az árverés eredménye állítólag nagyon meglepte a szervezőket, azt mondják a Sotheby's-nél, előzetesen hárommillió font környékére várták a végső ajánlatot, ennek ellenére végül 5,7 milliót (közel kétmilliárd forint) adott érte a legnagyobbat licitáló. Ez már csak azért is érdekes, mert az árverést amúgy művészeti tárgyaknak rendezték, a Ferrari kakukktojás volt az árverés estéjén.