A Borgward jövőre érkezik Európába

2017.11.20. 14:14

Számtalan módon és alkalommal próbálták a kínaiak megvetni a lábukat Európában, eddig sikertelenül. A Borgward már helyi márkanévvel, jelvénnyel és összeszerelő üzemmel próbálkozik, és persze egy olyan autóval, amely ránézésre mindent tud, amit manapság elvárnak a vásárlók. Ezzel együtt sem biztos a sikerük, de az az érzésünk, az esélyeik eddig messze a legjobbak.

A cég első modellje a BX7 lesz, amelyet ugyan már három éve megmutattak, de ma sem hat elavultnak. Az első pillantásra erős Audis rokonságot mutató formáról rég bebizonyosodott, hogy bármilyen hűtőmaszk jól állna neki – talán ez az általános jellegtelenség az oka, hogy a most sem látszik túlhaladottnak a forma. Később persze lesznek kisebb modellek is, de úgy tűnik, a Borgward márkánál egyelőre kizárólag aszfalt-terepjárókban gondolkodnak, egy olyan kategóriában, amely még mindig dinamikus növekedést mutat, olyan, amúgy telítettnek tűnő piacokon is, amilyen Európa vagy az Egyesült Államok.

A műszaki adatok és a kiállításokon mutogatott prototípusok ígéretesek, az igazi kérdés az, hogy a Borgward minőségben tudja-e, amit manapság a 25-45 ezer eurós sávban elvárnak a vásárlók. Ez az, amire jövőre fény derülhet, és ha a BX7 megüti az elvárt szintet, az első kínai modell lehet, amely nem bukik meg Európában egy-két éven belül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.