Porsche-vezér: a 911 még sokáig el lesz villany nélkül

2017.11.23. 14:33

Tíz-tizenöt évig még biztosan marad a belső égésű motor, de a hibrid 911-es azért bejöhet majd a kínálatba – mondja Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója.

0TOL0310 resize

Blume az Autocarnak tisztázta, mit érdemes tudni a 911-es jövőjéről most, a nagy villanyosítási láz idején. A vezérigazgató szerint nem kérdés, hogy 10-15 évig megmarad a modell a belsőégésű motor mellett, azaz a következő generációja még biztosan, de talán még az azt követő sem lesz full villanyos. Az már kevésbé tiszta, lesz-e és ha igen, mikor hozzák be a hibrid-hajtást a 911-esbe. Mint Blume mondta, továbbra is szeretnék, hogy a 911 igazi sportautó maradjon, de ha az ügyfelek igénylik majd a plug-in hibrid vagy hibrid hajtást, ők készen állnak.

TOL1610 resize

Az új Tesla Roadster bemutatója idején persze nem annyira meglepő, ha a tradicionális sportautózás hívei aggódnak, mi lesz a műfaj nagy alakjaival, mint amilyen a 911-es is. Őket nyugtassa a tudat, hogy a Porsche ebbe az új ligába egy külön modellel készül: 2019-ben jön a full villanyos Mission E, azzal kielégítik majd a villany-Porschéra vágyó ügyfeleket.