Hoppá: valamit ígért határidőre megcsinált a Tesla

2017.11.24. 00:10

A szerződés aláírásától számítva száz napon belül megépítjük és beüzemeljük, vagy ingyen lesz az egész – Elon Musk nyilatkozta ezt nemrég, amikor a Tesla leszerződött a világ legnagyobb akkumulátortelepének építésére. Úgy fest, nem kell saját zsebből állniuk a projektet: sikerült tartani a határidőt.

vev

Amíg új autói kapcsán elhangzó határidőket egy ideje már senki sem veszi komolyan, a lakossági áramellátás terén úgy fest, szavahihetőbb a Tesla. Még júliusban írtunk a dél-ausztráliai Jamestown-ról, ahol az utóbbi időben egyrészt komolyan megnőtt az áramfogyasztás, másrészt ugyan épült ide szélerőmű, annak termelése időszakos, így teljes megoldást az sem jelent. Erre válaszul szállt be a Tesla, hogy egy 100 mWh-s teleppel stabilizálja a rendszert. Az akkumulátortelep a szélpark által termelt, de fel nem használt energiát tárolja, majd amikor az szükséges, képes ellátni vele egy időben akár 30 ezer háztartást Dél-Ausztrália államban

Az ötven millió dolláros (13,2 milliárd forint) beruházás kivitelezését szeptember 29-én írta alá a Tesla, azaz ha innen nézzük, messze időn belül teljesítették a vállalást. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szerződéskötés idején már közel félkész volt munka, így olyan nagy kockázatot talán nem vállalt Musk a kijelentésével, mindenesetre egy új világrekordot is begyűjt a világ legnagyobb lítiumionos akkumulátortelepével a Tesla. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.