Az idei lehet a német autógyártás legjobbja

2017.11.26. 16:08

Optimista nyilatkozatot tett a Német Autóipari Szövetség (VDA) elnöke a napokban: mint Matthias Wissmann mondta, a német járműgyártók nagy valószínűséggel rekordszámú autót készítenek idén és a termelés jövőre tovább bővül az ázsiai keresletnövekedés hatására. 

bmw

Amíg a brit autógyártás épp nem a legjobb évét éli, a Volkswagen, a Daimler és a BMW jelentősen növelte termelését idén tavalyhoz képest. Az első tíz hónap alapján úgy várható, a nagy németek 5,6-5,7 millió autót gyártanak Németországban és 10,8 milliót a világ más részein idén, de Wissmann várakozása szerint a német autóipari termelés jövőre még tovább bővül, részben a kínai és az indiai kereslet élénkülésére.

A VDA vezetője elmondta még: Németországban a következő három évben további jelentős növekedés várható az elektromos autók eladása terén, a német autógyártók az elektromos és a hibrid modellek számát mintegy 100-ra bővítik a jelenlegi közel 30-ról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.