Elon Musk megőrült? Mars körüli pályára állítaná saját Tesláját

2017.12.02. 17:45

Prológus: Megpróbáltam kihúzni végre egy hétvégi hírügyeletet teslás hír nélkül, de Elon Musk mindent megtett azért, hogy ne sikerüljön. Szóval a hír, amiért most itt összejöttünk:

bte.png
A rakomány az én mélycseresznye színű Tesla Roadsterem lesz, ami a Space Oddity-t játsza. Cél a Mars körüli pálya. Ott lesz a mély űrben évmilliárdokig, ha nem robban fel már a kilövésnél.

A Twittert néha Donald Trump lendületével használó, olykor az amerikai elnökhöz hasonlóan meredek dolgokat írogató Musk minden eddiginél messzebbre ment. A fenti tweet az új Falcon Heavy hordozórakéta jövő havi felbocsátásáról szól. Ez ugye a SpaceX projekthez tartozik, aminek a Teslához hasonlóan Musk a feje. A nagy hatótávolságú űrjárművet a floridai Cape Canaveral űrközpontból lövik majd, ráadásul épp az Apollo 11-es állásáról. Ez lesz az első útja.

Musk és Roadstere
Musk és Roadstere

Mint Musk korábban nyilatkozta, a Falcon Heavy első útja nagyon kockázatos, nagy az esély rá, hogy az egész felrobban majd fellövéskor. Éppen ezért a leghülyébb dolgot kell rátenni, amit csak el lehet képzelni mondta és úgy fest, saját Teslája lesz az. Ha sikeres lesz a fellövés, azzal nem csak egy idegen bolygó körül keringő autója lesz az emberiségnek, de Musk nagy lépést tesz tán legfontosabb projektje, a Mars meghódítása felé. Komolyak a tervek: 2022-ben már rakományt küldenének a bolygóra, 2024-re pedig már emberes Mars-utazást tervez a SpaceX-szel

U.i.: Musk meg is találta az út szlogenjét, ami pedig:

bfd.png