A szakszervezetek elintézték: Németországban gyártják a villanyos Audikat

2017.12.03. 07:38

Az Audi a következő években készül rákapcsolni a villanyautó-gyártásra, ám mielőtt érdemben megindulna a termelés, máris meg kellett hozniuk egy kompromisszumot. Saját dolgozóik harcolták ki a németországi gyártást. 

eb

Ahogy a Volkswagen-csoportra általánosan, úgy az Audira is igaz, hogy a következő évek a villanyos kínálat bevezetéséről szólnak majd. Húsz különböző elektromos autót tervez az Audi a következő évekre, amelyekből az elsőket talán már az évtized végén megkapja a piac. Az E-Tron Quattro és az E-Tron Sportback kezdik a sort, amely két modellről a vezetés nemrég még úgy gondolta, Brüsszelben gyártatja majd. Aztán jött a dolgozói képviselet és beintett. 

Egész pontosan a németországi Audi-dolgozókat védő szakszervezetek járták ki a vezetésnél, hogy Brüsszel helyett valamely német gyárban induljon meg a termelés. Hogy miért volt ennyire fontos otthon tartani a kezdeti lökést, nem tiszta, hiszen Rupert Stadler vezérigazgató is hangoztatta már korábban, hogy villanymodellek gyártását szétszórják majd az üzemeik közt. Azaz Mexikótól Kínáig alighanem sok Audi-gyárnak kijut majd belőle.