Kínai intelligencia lesz a Hondákban

2017.12.08. 10:53

A viszonylag új kínai vállalkozás értékét már most is több mint egymilliárd dollárra becsülik, és úgy tűnik, technológiájával komolyan hozzájárulhat a Honda robotpilóta-fejlesztési erőfeszítéseihez.

hondaselfdriving

A Sensetime egyik erőssége állítólag a tárgyfelismerési technológia, a mesterséges intelligenciát tartalmazó önvezető rendszerek egyik legfontosabb alkotóeleme. Emellett mélytanulási algoritmusokat is fejlesztenek, amelyek révén a robotpilóta tovább bővítheti ismereteit menet közben. A Honda és a kínai vállalkozás az autókba szánt mesterséges intelligencia mellett a robotika területén is együttműködik majd a tervek szerint.

Egyelőre nem tudni, hogy az együttműködés mikorra hozhat eredményt, de a Honda már korábban beígérte a 3-as szintű önvezető autót 2020-ra, és a 4-es szintűt – amely a legkomplikáltabb helyzeteken kívül mindent kezel – 2025-re. Nem kizárt, hogy a kínaiakkal kötött szövetség révén ezek a határidők is rövidülhetnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.