Kell a gyűlölet, de nem jutott Merci? Itt a megoldás!

2017.12.11. 17:42

A Mercedes G650 Landaulet-ről a bemutatója idején azt írtuk, hogy az össznépi gyűlölet megszerzésének legjobb módja venni egyet. A Kahn Design azonban megpróbál rálicitálni a németekre.

fh softtop

A Land Rover Denefender hatkerekű változatát, a Flying Huntsmant már kínálják egy ideje. A Corvette motoros átépítéshez nyilván betáraztak alkatrészből, mert a Defender gyártásának leállítását követően is kínálják a típust, sőt, ezúttal bővül is a kínálat. Állítólag jön a Soft Top változat, amely véletlenül ugyanúgy hátul vászontetős, ahogy a G650 Landaulet volt. A múltidő indokolt, hisz az AMG már mind a 99 példányt eladta, így a Kahn Design döntéshozói nyilván meglátták a lehetőséget: akinek a Mercedesből nem jutott, tőlük vehet hatkerekű, nyitható tetejű terepjárót. Ebbe is kérhető lesz a 430 lovas, 6,2 literes Corvette V8-as, de akinek csak a látvány kell, az megkaphatja az autóját szimpla Land Rover turbódízel motorral is. Az AMG G osztály 650 lóerejével egyik sem versenyezhet, viszont a hatkerék-hajtás presztízsét – ha ugyan tényleg van neki – mindenképp megkaphatjuk a Kahn-tól.

Árat egyelőre nem mondtak a vászontetős változatra, de olcsó biztosan nem lesz: a szimpla dízelmotoros, dupla kabinos hatkerekűért is negyedmillió fontot – közel 90 millió forintot – kérnek. Aki ült már a legendás Defenderben, az azt is tudja, hogy ezért micsoda egy traktort kaphat – ami azt illeti, nehéz elhinni, hogy ezen az áron bárki a Flying Huntsmant venné meg, és nem egy korszerűbb négykerekű terepjárót.