Új motort kap a Renault Scénic

2017.12.18. 16:05

Új turbómotort kap a Renault Scénic és a Grand Scénic. A franciák egy 1,3 literes négyhengerest mutattak be, amelyet a Renault-Nissan és a Daimler közösen fejlesztett. Három teljesítményszinttel lesz elérhető, és fokozatosan más modellekbe is beépítik.

 

Az új Energy TCe négyhengeresből a leggyengébb 115 lóerős lesz, ehhez csak kézi váltót lehet rendelni. A 140 és 160 lovas változathoz viszont nemcsak kézit, hanem duplakuplungos EDC automatát is kínálnak. A hengerek bevonatánál alkalmazott technológiát állítólag a Nissan GT-R-től nyúlták, a cél a súrlódás csökkentése és a kedvezőbb hőleadás elérése.

Azt ígérik, hogy az új motorok az alsóbb fordulatszám-tartományban nyomatékosabbak lesznek: az Energy TCe 130-nál meglévő 205-ről az Energy TCe 140-ben 240 Nm-re emelkedett a csúcsnyomaték, amit ráadásul egész hosszan, 1500-tól 3500-as fordulatig ad le. A gyáriak állítása szerint a fogyasztás és károsanyag-kibocsátás is kedvezőbb lett, miközben nagyobb vezetési élményt is kapunk. Na persze, ha valaki egyáltalán vár ilyesmit egy Scénictől.

Kezdésként tehát a Scénic és a Grand Scénic kapja meg az új turbómotort, de 2018-ban folyamatosan építik majd be a márka többi modelljébe is.