Visszatér a rali-világbajnokságra Sebastien Loeb

2017.12.20. 15:29

Nem hiába tesztelte idén többször a Citroen új WRC-jét a ralisport messze legsikeresebb versenyzője. Sebastien Loeb jövőre visszatér a világbajnokságra: három futamon próbálja ki magát a mezőnyben.

229020

Loeb a 2012-es szezon végén hagyta hátra a rali-világbajnokságot, miután kilenc zsinórban szerzett bajnoki címmel unalomba fojtotta a sorozatot. A következő szezonokban ugyan egy-egy futamra még beugrott, sokáig úgy tűnt, a 2015-ös Monte Carlo-rali lesz pályafutása utolsó rali-világbajnoki futama. Az utóbbi években volt mivel elfoglalnia magát: két szezont húzott le a túraautó-világbajnokságon, állandó szereplője a rallikrossz-világbajnokságnak, indult az elmúlt két Dakar-ralin és még egy elképesztő Pikes Peak-i rekord is belefért a WRC-s évek után.  

A Citroen friss bejelentése szerint Loeb jövőre három rali-világbajnoki futamon erősíti majd a csapatot a C3 WRC-vel. Ott lesz a murvás Mexikó-ralin márciusban, az aszfaltos Korzika-ralin áprilisban, valamint a vegyestalajos spanyol fordulón októberben. A tesztek után állítólag mindenki elégedett volt, Yves Matton csapatvezető szerint Loeb semmit sem vesztett tempójából. A választott futamokról ha kopott is, de azért erős ismeretei vannak, az autók viszont nagyot változtak azóta, hogy a francia zseni utoljára visszavonult. 

Bár Loeb azt nyilatkozta, nincsenek elvárásai, csak élvezni akarja a futamokat, a Citroennek nagy hasznára lesz a tapasztalata. A csapat jelenleg fiatalokra, valamint a 38 éves Kris Meeke-re épít. Utóbbi ugyan a mezőny egyik leggyorsabb pilótája, nagy autótörő, így hiába igazolta többször a csapat, hogy a C3 WRC a mezőny egyik, ha nem a legjobb autója, az idei szezont utolsóként zárták a gyártók versenyében. Loeb jelenléte sokat segíthet az útját kereső csapatnak, a mezőnynek pedig jó mérce lesz, mire képesek a visszatérő legenda ellen.