Így szól a TVR legújabb sportkocsija

2017.12.21. 16:20

A brit TVR idén ősszel mutatta be új sportkocsiját, amely tulajdonképpen egy kísérlet a szebb napokat is megélt márka feltámasztására. Nem is akármilyen kísérlet, nagyon úgy tűnik, hogy tudják, milyennek is kell lennie egy jó és élvezetes sportautónak. Most pedig végre hallhatjuk a hangját is.

A rövid, alig húsz másodperces, titkos helyszínen készült videón nem forgatják plafonig az ötliteres, Cosworth által tuningolt V8-ast, de azt már így is hallani, hogy nagyon kellemes az orgánuma. Ha minden igaz, a teljesítményével sem lesz probléma, hiszen 500 lóerő körüli értéket várhatunk. Ennek csupán 1250 kilogrammot kell mozgatnia, méghozzá igen jó, 50-50 százalékos súlyelosztással. A keményvonalas autóbuzik szívét minden bizonnyal a kézi váltó is megdobogtatja.

A TVR jelenlegi vezére, Les Edgar szerint a Griffith egy igazi brit izomautó lesz, de hogy a komfort és praktikum alatt mit értett pontosan, és miért érzi úgy, hogy ebben a műfajban ezek hívószavak, azt nem tudni. Mindenesetre az alapján, amit eddig láttunk-hallottunk belőle, egyáltalán nem ígérkezik rossznak az újdonság.

Teljes és részletes műszaki specifikációt ugyan még nem adtak közre, de a leglényegesebb dolgokat már így is tudjuk az autóról. A gyártás a tervek szerint jövőre indul, és az ötszáz darabos kezdőszériából már mindössze néhány darabra lehet pályázni, a nagy része elkelt. Egy-egy példányért 30 millió forint körüli összeget kell kicsengetni.