A McLarentől igazolt tesztpilótát az Aston Martin

2017.12.23. 00:55

Igazi sztárpilótát szerződtetett az Aston Martin – na, nem valamilyen versenysorozatba igazoltak, hanem gyári tesztpilótát csábítottak át a McLarentől. Chris Goodwin nem kispályás a szakmában, igen komoly tapasztalatokkal tudja segíteni a fejlesztéseket.

chris-goodwin?itok=N2z6hlA0

Az idén éppen ötvenéves Goodwin korábban együléses versenyautókkal és túraautókkal is versenyzett, majd hosszú távú futamokon is kipróbálta magát. Világraszóló eredményeket ugyan nem ért el, de a McLaren szerződtette gyári tesztpilótának. Egy goodwoodi bemutatón még a 2008-as bajnok Forma-1-es versenyautót is vezethette. A vállalatnál igen komoly projektekben vett részt. Besegített a P1, a BP23 és a Senna fejlesztésébe is.

Az Aston Martin sem a kerékcseréket, meg a polírozást akarja rábízni, hanem rögtön első feladatként a Valkyrie fejlesztésébe vonják be. Ez az a gép, amelyet a Forma-1-es Red Bull Racinggel közösen készít a brit márka, és amelynek 6,5 literes Cosworth V12-ese 1100 lóerő körüli teljesítményre képes. Lesz belőle kimondottan pályára szánt változat is: az AMR Pro.

Persze nemcsak ebbe a munkába vonják be a rutinos pilótát, hanem az Aston első SUV-ját, továbbá a DBX-et és a RapidE-t is az ő segítségével folytatják, illetve finomítják. Goodwin mellett a korábban az Alfánál és a Maseratinál is megforduló Simone Rizzuto is csatlakozik a céghez. Az Aston Martin vezérigazgatója, Andy Palmer szerint mindketten sokat tehetnek hozzá a jövő modelljeihez.