Már jövőre nagyot léphet a BMW villanyban

2017.12.23. 15:03

A BMW azt tervezi, a jelenlegi szintről megduplázza, 2019 végére 500 ezerre növeli hibrid és elektromos autóinak eladását.

1

Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója a WirtschaftsWoche gazdasági hetilapnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy a cég elektromos és részben elektromos autógyártása "kétszámjegyű" mértékben nő jövőre. A BMW idén 100 ezer fölött értékesít elektromos vagy részben elektromos autót világszerte, amelyek iránt különösen nagy a kereslet Európában és az Egyesült Államokban.

Az elektromos autók piacára a BMW 2013-ban az i3-mal lépett be, az eladások azonban nem nőttek jelentősen, a vállalatirányítás pedig hezitált, hogy hogyan tovább. Az idei szeptember fordulópont volt, a müncheni központú autógyártó ugyanis bejelentette, hogy elindítja a tisztán elektromos autók tömeggyártását, és 2025-re tizenkét, teljesen elektromos típust gyárt, akár 700 kilométer megtételére alkalmas akkumulátorokkal.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.