Érhet-e kétszázmilliót a Michael Jackson-Testarossa?

2017.12.25. 01:24

A nyolcvanas években a Pepsi igen nagyot gurított, amikor a kor egyik legvágyottabb és leggyorsabb autóját, a Ferrari Testarossát és a pop királyát, Michael Jacksont hozta össze egy reklám erejéig. Most kalapács alá kerül az autó, de nem lesz olcsó.

Az 1987-es The Chopper című reklámfilmben Jackson előbb helikopterre kapaszkodva, majd egy fekete, nyitott Ferrari Testarossát vezetve menekül, hogy aztán a végén egy kimerevített kép erejéig leugorjon a Pepsi-kamionról. Az autó már csak azért is különleges, mert a Testarossából egyébként csupán egyetlen nyitható, Convertible-változat készült, a 62897-es sorszámú, azt is kimondottan Gianni Agnelli Fiat-elnöknek tervezte Pininfarina. A forgatáshoz használt kocsit a kaliforniai Richard Straman alakította át, ahogyan néhány további példánnyal is tette ugyanezt.

A Straman-átépítés mintegy 40 ezer dollárba került, aminek most a sokszorosát érheti a Michael Jackson vezette Testarossa. A licitet a Motor GT szervezi, az autóért mintegy 800 ezer dollárt szeretnének kapni. Ez átszámolva nagyjából 210 millió forint, de ne legyenek kétségeink: a legendás énekes vagy az olasz sportkocsigyártó rajongói közül valaki egészen biztosan örömmel kicsengeti majd ezt a pénzt.