Stirling Moss Jaguarját valaki?

2017.12.25. 11:59

Nagy sikere ugyan nem volt, de Stirling Moss vezette La Mans-ban, így akár közel négy milliárd forintot érhet ez a restaurált D-Type. Januárban bárki megveheti, akinek telik rá.

A C-Type 1953-as Le Mans-sikere után jött ki a Jaguar a D-Type-pal. Már az '54-es 24 órás futamon ott voltak vele a rajtnál, az eladásra készülő konkrét példányt ráadásul a Stirling Moss-Peter Walker kettős vezette. A főesélyesnek tartott páros egy fékhiba miatt sajnos nem ért célba, de a Moss által az autóval elért 278 km/h így is a legnagyobb csúcssebesség volt a futamon. Az autót még sokáig versenyeztette a Jaguar. Kisebb futamokat nyert, majd egy 1956-os baleset után teljesen újra építették, még új motor is kapott.

1962-ben adták el, azóta valahogy túlélte ezt a bő öt évtizedet. Jövő hónapban, az RM Sotheby' Arizonában tartandó árverésén kerül új gazdához. Mélyen zsebbe nyúlós üzlet lesz, 12 és 15 millió dollár között várnak érte, azaz a legoptimistább várakozás szerint akár 3,8 milliárd forintot is érhet. Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.