Nem a BMW az ideális karácsonyfa szállító

2017.12.27. 11:36

Stílusos reklámmal készült a BMW M részlege a karácsonyra, ráadásul egy olyan E30-assal, amiből garantáltan nem készült több. Viszont ironikus módon a film pont azt mutatja meg, miért nem alkalmas a kocsi a fa hazavitelére.

A sztori szerint az apuka egy E30 kisteherautóval viszi haza a karácsonyfát, viszont annyira magával ragadja a hév, hogy a platóra támasztott fáról a menetszél leviszi az összes tűlevelet. 

Az E30 pickup ráadásul nem a reklám kedvéért készült, már 1986-óta létezik. A motorsport részleg mérnökei építették egy 3-as kabrióból, hiszen az már eleve rendelkezett azokkal az extra merevítésekkel, amelyeket a tető hiánya indokol. A kisteherautót ezután arra használták, hogy alkatrészeket szállítsanak a gyár udvarán. Később egy E30 M3 motorját is megkapta, a 2,3 literes négyhengeres motor valamivel több mint 200 lóerős, így elég jól viheti a könnyű autót. 

Aki rákívánt egy platós személyautóra, leghamarabb Ausztráliában találhat ilyet, hiszen a Holden a Commodore alapjaira épít ilyet, akár a V8-as motorral is.