Nissan 300ZX, Bugatti sebességgel

2017.12.29. 07:52

A 400 km/óra feletti tempó jellemzően Bugattik, Koenigseggek, esetleg néhány őrült tuningautó terepe. Most az utóbbi tábort erősítő Nissan 300ZX Turbo kerül kalapács alá, ráadásul a Bonneville sós síkságáról.  

A Nissant a neves japán tuningcég, a JUN Autó alakította át, a 421 km/órás sebességhez 985 lóerőre volt szükség. A VG30DETT kódú dupla turbós V6-os összes belső alkatrészét kicserélték, és jóval nagyobb turbókat raktak fel. A tempóhoz kellett igazítani a kasznit is, így egy fényszóróktól megfosztott, áramvonalas orr-részt építettek rá, így még tovább tud gyorsulni, mielőtt győzne a légellenállás. A beltér szinte érintetlen maradt, viszont a profi bukókeret követelmény lehetett, hogy az autó rajthoz állhasson.

Az autó 1991-ben a 421 km/órás sebességgel rekordot állított fel Bonneville-ben, most pedig kalapács alá kerül: 18 és 25 millió forint közti összegre számítanak érte. A JUN motorsport évtizedek óta jelentős név a tuner iparban, fő profiljuk a versenymotorok építése, és az erősített forgattyús mechanizmusok. A JUN autói futottak a Japán Túraautó Bajnokságban, manapság pedig a versenyszerű driftre koncentrálnak.