Keveset futott LaFerrari-motort valaki?

2017.12.31. 15:53

Érdekes hirdetés bukkant fel az eBay-en: egy használt, de nagyon keveset futott LaFerrari-motort tenne pénzzé valaki. A fioranosportscar nevet használó amerikai felhasználó 2004 óta tag az oldalon, száz százalékban pozitív értékelésekkel, így minden bizonnyal nem kamu a hirdetése, amelyben 285 ezer dollárt kér az olasz sportkocsi motorjáért.

Ritka alkalom ez, hiszen mindössze 710 ilyen motort készített a Ferrari: ötszázat LaFerrariba, 210-et pedig LaFerrari Apertába. Egy 6,3 literes V12-es szívómotorról van szó, amely önmagában 800 lóerős teljesítmény leadására képes – igaz, a hibrid szupersportautóban 163 lóerőnyi villannyal is megtámogatják.

A hirdetés szerint mindössze húsz mérföldet, azaz harminckét kilométert futott. Nem tudni, hová lett a körülötte lévő autó – talán sok-sok más szupersportautó sorsára jutott, és alaposan lezúzták. A tizenkét hengeres állapotáról sem tudunk meg sokat, a leírásban a futásteljesítményen kívül semmi nem szerepel, és a három fotó is elég gyenge minőségű. Mindenesetre igen alkalmi a vétel, komplett LaFerrarival együtt 400 millió forintnyi összegért kínálták újkorában, ahhoz képest ez a 70 millió aprópénz a motorért.

Persze kérdés, kinek érhet meg ennyit, nyilvánvalóan nem csapatós Ladába kerül majd, de talán még csak nem is driftes E30-ba. Aki viszont sokallná érte ezt az összeget, találhat a hirdető termékei között Ferrari 458 Specialéból származó motort is, mindössze 55 ezer dolláros (14 millió forintos) villámáron.