U-Bike: a jövő városi szaladgálósa

2018.01.01. 04:06

Apró városi szaladgálós járművet mutat be hamarosan a kínai LinkData Technologies. A pekingi székhelyű cég a januári Consumer Electronics Show-n rukkol majd elő U-Bike névre keresztelt elektromos hajtású gépével.

linkdata-ubike 700

A U-Bike nevével ellentétben nem motorkerékpár, hanem autó – igaz, afféle szükségautó inkább. Az energiát Panasonic gyártmányú lítium-ionos akkumulátorcsomagból nyeri. Egyébként a LinkData és a Panasonic stratégiai partnerek is, közös gyáruk december elején kezdte meg működését.

Az eddigi egyetlen, sejtelmes fotó alapján enyhén – vagy talán nem is annyira enyhén – Renault Twizy-beütésű U-Bike mindössze 180 kilogrammot nyom, 91 centiméter széles, tehát igen kis helyen elfér. Kétszemélyes, egy töltéssel pedig mintegy 100 kilométert képes megtenni. Ezen kívül a csatlakoztathatóságot és kommunikációt is fontos szempontnak tartja a gyártó: az U-Bike-ok képesek lesznek az egymás közti információcserére.

A kis városi villanyautót leplezetlenül a január 9-én kezdődő CES-en leplezik le, akkor nyilván többet tudunk majd meg funkcióiról is.