Így változik a Sandero

2018.01.02. 14:45

A Dacia ugyan épp tavaly változtatott a Sanderón, de úgy néz ki, a Renault-nál létezik egy radikálisabb átalakítási terv is. Ennek a védjegy-vázlatai kerültek nyilvánosságra.

Ahol a Dacia márkanév semmiféle hagyománnyal nem rendelkezett – például Latin-Amerikában vagy Indiában – ott a román márka típusait is Renault néven hozzák forgalomba. A Sandero ráadásul más orrkialakítást is visel Renault-ként mint Daciaként, ezzel együtt nem kizárt, hogy a rombusz-jelvényes változat egyes módosításait a Dacia is átvegye.

A legnagyobb eltérés az általunk is ismert Sandero és a vázlatokon szereplő autó között a hátsó lámpák kialakítása. A VW Poloéra emlékeztető egyszerű téglalap-lámpák helyett itt a hátsó ajtóba húzott lámpatesteket látni, amelyekkel valamivel mozgalmasabbnak hat az autó hátulról. Emellett elsősorban az új lökhárítók jelentenek eltérést, illetve a Renault hűtőmaszk eltérő rácsozása, bár ez az a rész, ahol a két Sandero eddig is eltérő volt. Az első lámpákat is lecserélték, ezek láthatóan a Renault kivitelen is ugyanazok lesznek, amelyeket a Dacia Sandero felújítása során már megismerhettünk.

Nem csodálkoznánk rajta, ha a későbbiekben az új hátsó lámpák a Dacia kivitelen is megjelennének, bár az sem kizárt, hogy a Renault célja kifejezetten az, hogy a kétféle Sandero még inkább különbözzön egymástól, mint eddig. Az mindenesetre biztosra vehető, hogy a Renault-kivitelt még az idén átalakítják a nyilvánosságra hozott ábráknak megfelelően.