Felvillantották a következő Mercedes A osztályt

2018.01.03. 16:28

Manapság már nem ritkaság, hogy a gyártók az álcázott tesztautókról készült felvételeket afféle előzetesként hozzák nyilvánosságra – ezúttal a Mercedes vetette be ezt a trükköt.

Az új A osztályt már láttuk néhány kémfotón, így maga a forma nem hat újdonságként. Nehéz megállapítani, hogy óvatos modellváltásnak, vagy bevállalós modellfrissítésnek szánják-e a következő változatot. Mivel a jelenleg futó modell az idén már hat éve kapható, valamivel valószínűbb, hogy az új orrú modellt generációváltásként tálalják majd. Ezzel együtt úgy néz ki, az autó felépítése, alapvető jellege, sőt, a sziluettje sem változik drámaian.

A lényegesebb változások egyébként is a lemezek alatt zajlanak. Itt bukkanhat fel először a Mercedesnél a Renault-Nissan új turbómotor-családja: az 1,33 literes motort kifejezetten úgy tervezték, hogy a teljesítménye széles határok közt változtatható legyen. A Renault eddig 116 és 160 lóerő közti változatait mutatta be, de nem elképzelhetetlen, hogy a Mercedes még többet hoz majd ki a szabvány blokkból.

Ennél többet egyelőre nem tudni a típusról, de a bemutató már nem lehet messze: úgy tudjuk, március elején, Genfben leleplezhetik az új A osztályt.