Kiszivárgott képeken a végleges 8-as BMW

2018.01.10. 16:24

A tanulmány és a versenyautóvá alakított változat után valamiféle elképzelésünk lehet róla, hogy milyen is lesz a végleges 8-as BMW kupé, de ez az első alkalom, hogy a gyártásra szánt példányt mindenféle álcázás nélkül láthatjuk.

A képeken valamiféle vizsgálat közben látható az autó, a képek minősége alapján valamiféle telefonos kémfotóról lehet szó. A változások a tanulmányhoz képest szembetűnőek: vaskosabb szélű, más szögben törő hűtőrácsot, más belső felépítésű fényszórókat és más beosztású lökhárító-nyílásokat láthatunk a szériamodellen. Hátul is egyszerűsödött a forma, a lámpák alatt egyetlen egyszerű él fut végig a tanulmány komplikált dupla éle helyett, és a világítótestek is egyszerűbbek lettek.

A fotókból annyi egyértelműen látszik, hogy a sorozatgyártású modell egyszerűbb, letisztultabb, konzervatívabb formavilágú lesz a tanulmánynál, az elegáns, nyúlánk alapformán alig változtattak. A műszaki tartalom sem ígér nagy meglepetéseket: a tervezők a nagyobb BMW-k szabványos platformjára építkeztek itt is, és a motorválaszték is a jól ismert hat, nyolc és tizenkét hengeres motorok változataiból áll majd össze. Bár a BMW hangsúlyozottan nem sportkocsinak szánja az új 8-ast, várható egy nagyon erős M8 kivitel bemutatása, és valószínű, hogy lesz a kínálatban legalább egy konnektoros hibrid is.

A bemutató várható időpontjáról egyelőre csak annyit tudunk, hogy még az idén, az ősz elejéig sort kerítenek rá, mivel a forgalmazás novemberig biztosan beindul.