Új népautó a Kiától

2018.01.12. 06:06

A Kia az elmúlt években már bizonyította, hogy versenyképes népautókat tud tervezni. Európában a Cee'd révén, Észak-Amerikában, Dél-Koreában, Oroszországban és azokon a piacokon, ahol a szedánokat keresik inkább, a Forte típussal vetették meg a lábukat a kompakt típusok piacán. Most ez utóbbi leváltására készülnek: a harmadik generáció a Detroit Motor Show-n mutatkozik be a jövő hét elején.

Egyelőre néhány vázlatot mutattak az autóról: ezek alapján egy karcsú, sportosan elegáns szedán képe rajzolódhat ki, bár az efféle ábrázolás nagyon félrevezető tud lenni. Egyértelmű, hogy a rajzokon láthatónál sokkal kisebb felnik lesznek a szériamodellen, és elképzelhető, hogy az arányai is eltérőek lesznek. Ezzel együtt az az érzésünk, hogy a Kia hozza, amit megszoktunk tőle: olyan formatervet, amely pontosan illeszkedik az aktuális divathoz és látványnak is kellemes, ha nem is igazán erős karakterű.

Úgy tudjuk, a négyajtós csak a család első tagja: terveznek a típusból kupét és ötajtóst is – ez utóbbi várhatóan szoros rokonságban lesz a következő Kia Cee'ddel, amelynek a felbukkanása szintén mostanság várható.