Q Inspiration: az Infiniti jövője?

2018.01.13. 09:10

Pár nappal karácsony előtt tette közzé az első részletfotót készülő tanulmányautójáról az Infiniti. Akkor még igazán titokzatosak voltak, a modell nevét sem voltak hajlandók elárulni. Most viszont lehullt a lepel, legalábbis már egész alakos képeket láthatunk az autóról. Sőt, a név is kiderült.

A koncepciót Q Inspiration névre keresztelték, és végre teljes egészében láthatjuk azt az orrot, aminek eddig csupán egy nagyobb szeletét fedték fel. A front tagolása egészen érdekes, kicsit olyan, mintha éppen egy cápa dugná ki az orrát egy nagy lyukból. Orra hegyére került az Infiniti-jelvény, alatta pedig sűrű, függőleges rácsozást, vagy inkább redőzést kapott a maszk.

A kerekekhez is jutott egy-egy beömlő, a géptetőn pedig úgy tűnik, nemcsak az élekkel ügyeskedtek, hanem egy kis szürkével (ezüsttel?) törték meg a fehér alapszínt. Az első fényszórók formája is szokatlan, mintha csak karddal vágtak volna bele a kaszniba. Szélvédőből pedig nem beszélhetünk elsőről és hátsóról, egy hatalmas üvegfelület fut végig a kocsi tetején - ezt vélhetően nem ültetik majd át sorozatgyártású modellbe a közeljövőben. Hátul azonban nem találunk meghökkentő részletet, a hátsó lámpa talán egy kicsit porschés benyomást kelt.

A sokkal inkább négyajtós kupénak mintsem hagyományos szedánnak tűnő Q Inspiration a japán luxusmárka közeljövőbeli formanyelvét vetíti előre: ahogyan azt korábban már a gyáriak is elismerték, ebből táplálkozhatnak a későbbi újdonságaik. A vezető formatervező, Karim Habib azt is hozzátette, hogy ezzel új szintre emelnék, új jelentéssel töltenék meg a klasszikus szedánformát.

Arról továbbra sem beszélnek, hogy milyen hajtáslánc kerül a tanulmányba. Annyi biztos, hogy teljesen új platformra építkeznek, és jó eséllyel villanyhajtást álmodtak meg az autóhoz. Ebből a két információból következik, hogy nem az új Leaf elektromos hajtását kapja meg az elegáns Infiniti. Más források viszont azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy változó sűrítésű belső égésű motor mellett döntenek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.