Unalom helyett a sötét oldal

2018.01.16. 06:04

Az Avalon olyasmi, amit Európában még nehezebb megérteni, mint Észak-Amerikában, ahol kínálják. Egy tömegmárka nagy, agyonextrázott luxusmodellje, amely kívülről nem sokkal több, mint egy kicsit másképp szabott Camry. Ám úgy néz ki, most megpróbáltak változtatni a recepten: rettenetes Darth Vader-pofával és az autó oldalára feldobált élekkel törték meg az unalmat, ami eddig az Avalon egyetlen ismertetőjegye volt.

Sajnos feketében nem szerepel a sajtófotókon az autó, így egy picit még furább az egész, olyan, mint Vader Nagyúr rózsaszín sisakos szerelme. A fényezés persze választás kérdése – feketében szinte mindent kínálnak az autógyártók – viszont az erősen kérdéses, hogy most kiket céloztak meg az új Avalonnal. Az ötméteres, 2,87 méteres tengelytávú, igényes belső terű modell presztízst továbbra sem hordoz, és műszakilag sem kínál többet, mint a Camry: 2,5 literes négyhengeres motor köré épülő hibrid hajtással vagy 3,5 literes V6-os motorral kínálják, ami odaát teljesen átlagos hajtás-választéknak számít. A Star Wars rajongók persze sokan vannak – azon sem csodálkoznánk, ha a Toyota rájuk is számítana – de valahogy az az érzésünk, hogy többet veszthet a japán cég a feltűnést kerülő jómódú nyugdíjasok elvesztésén, akik eddig az Avalon hűséges vásárlói voltak.

A típus kétségtelen előnye egyébként, hogy mindent tartalmaz biztonsági és kényelmi szolgáltatásban, amit a Toyota manapság csak kínálni tud, és a Camrynál is tágasabb belső teret kínál, valamivel jobbnak látszó anyagminőséggel. Hogy megtalálja-e a helyét az új piacon, az tavasztól derülhet ki, akkor kezdődik ugyanis az új generáció forgalmazása.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.