A Fiat-vezért továbbra sem izgatja a villanyautó

2018.01.17. 06:51

Nem adják el a Jeepet és továbbra is inkább távolról figyelik a villanyautósítást – ezekről beszélt a Fiat-csoport vezére, Sergio Marchionne Detroitban. 

marchionne fiat

Két fontos témát is érintett Marchionne Detroitban tett nyilatkozataiban. Az olasz cégvezér egyrészt cáfolta, hogy eladnák a Jeepet a kínai GAC-nak. Mint elmondta, jó partneri viszonyuk van a kínai vállalattal, de sem nekik, sem másnak nem tervezik eladni almárkájukat. Korábban már olyanról is hallani lehetett, hogy a komplett Fiat-Chrysler-csoport kínai kézbe kerül, amit ugyan már cáfoltak tavaly, de a jeepes cáfolat szerint ennél távolabb nem is lehetnek az olaszok a részben vagy egészben kiárusításról. 

betd

A villanyautózás terjedésével kapcsolatban közismerten szkeptikus Marchionne megint beszélt a témáról. Mint mondta: Senkit nem ismerek, aki pénzt csinált villanyautók értékesítéséből, és nem hiszem, hogy az elektromosítás lenne a válasz a szén-dioxid-kibocsátás kérdésére. Ez lesz az irány, de ez sokkal tovább tart, mint az emberek gondolják. Ennek megfelelően egyelőre nem foglalkoznak sokat a témával és inkább kívülről figyelik a folyamatot.