Újra kapható a Land Rover Defender, V8-as motorral

2018.01.18. 12:22

2016 elején állították le a Defender gyártását, de most bemutattak egy új változatot a Jaguar 5 literes V8-as motorjával, amelyből még az idén összeraknak egy kisebb sorozatot Coventryben.

Az az érzésünk, a Defender V8 hamar elkel majd a 150 ezer fontos alapár ellenére, hisz összesen 150 példány készül. Ráadásul nem egyszerű újragyártásról van szó: ez a változat korábban egyáltalán nem létezett. A terepjáró orrába ugyanis az ötliteres Jaguar-Land Rover V8-as kompresszor nélküli változata kerül, amely 405 lóerős és 515 Nm csúcsnyomatékú. A motorhoz nyolcsebességes ZF automata váltó csatlakozik, ezzel együtt messze ez a leggyorsabb gyári Defender, amelyet valaha eladásra készítettek. A 100 km/h-s sebességet 5,6 másodperc alatt lehet elérni a terepjáróval, és bár a végsebességet 170 km/h-ra korlátozzák, a magas és keskeny terepjáróval valószínűleg ez a tempó is több mint félelmetes.

A Defender-mércével szuperigényes belső terű, kagylóülésekkel és bőr kárpitozással készülő Defender V8-asból a vevők igényeinek megfelelő arányban készül majd rövid és hosszú változat, és megrendelésre szállítják majd a típus példányait Európába, a Közel-Keletre és Észak-Afrikába.