Ötszáz lovas hot hatch? Az is van!

2018.01.19. 08:34

Az Abt új tuningkészletet készített az Audi RS3 Sportback-hez. Az autó eleve a kategória legerősebbje a maga 400 lóerős, 2,5 literes öthengeres turbómotorjával, de ha valakinek ennyi nem lenne elég, az Abt-féle készlettel elérhető a kétszáz lóerő literenként, ami sokak szerint a használható utcai tuning határának tekinthető.

Ahhoz, hogy az 500 lóerős kompakt ne váljon vezethetetlen szörnyeteggé, persze nem csak a motort kellett átdolgozni, de a az autó fékrendszerét is. A Power R nevű készlethez 38 centis első féktárcsák is tartoznak, amelyekhez legalább 19 hüvelykes felnikészlet szükséges. A futómű is más, mint a gyári: magasságban állítható, és merevebb rugókat, illetve kanyarstabilizátorokat tartalmaz annál. A megfelelő hanghatásról a motorhoz hangolt kipufogórendszerel gondoskodtak, amely négy 102 mm-es kerek végződést kapott.

Az autó dinamikájáról egyelőre nem árultak el adatokat, de már a gyári RS3 is 4,1 másodperc alatt ugrik százra, így valószínű, hogy az Abt féle változat még jobban megy – ezzel talán már némelyik olasz sportkocsit is állva lehet hagyni.