Pikes Peak-re megy a Bentley!

2018.01.19. 14:10

600 lóerős bukócsövezett óriással indul neki a Bentley Pikes Peak-nek. Egy Bentaygát küldenek a világ legismertebb hegyi felfutójára – a leggyorsabb SUV-sek akarnak lenni.

bentley-Bentayga V8 - 1

Érdekes feladatot kapott a Bentley Crewe-ben működő motorsport-részlege: nyárra meg kell építeniük a hegymászásra szánt Bentaygát. Az óriás-SUV-ból a legerősebbet viszik, a 600 lóerős, hatliteres W12-essel szerelt változatot, de állítólag se a légrugós futóműhöz, se az intelligens összkerékhajtáshoz nem nyúlnak érdemben. Bármiféle reklámértéke nyilván úgy marad a projektnek, ha az autó a lehető legjobban kötődik a szalonban vehető Bentaygákhoz, így a bukócsövön és az induláshoz szükséges biztonsági berendezéseken túl várhatóan nem sokat variálnak majd az SUV-n.

A júniusban rendezendő Pikes Peak-i hegyi felfutóról érdemes tudni, hogy 1440 méteres tengerszint feletti magasságról indul és 4300-on, hófedte lejtők mellett ér célba. 19,99 kilométer a táv, ebben van 156 kanyar, köztük nem kevés 180 fokos visszafordító. A rekordot magasan Sebastien Loeb és a Peugeot tartja (videó a bekezdés fölött), és biztosan nem a Bentley lesz, ami elveszi tőlük az abszolút csúcsot. Legalábbis is nem most, nem a Bentaygával, de nem is ez a céljuk. Nem úgy a Volkswagennek, akik valami nagyon erőssel készülnek a nyári versenyre. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.