Már célegyenesben újabb két Polestar

2018.01.22. 15:01

Igen gyorsan pörögnek a dolgok a Polestar háza táján. Nemrég még a Volvo házi tuningcégét takarta ez a név, és csupán tavaly nyáron  jelentették be , hogy önálló márkát faragnak belőle. Októberre aztán máris megérkezett első önálló modelljük, a hibrid  Polestar 1 . Épül a  kínai gyár , ahol az összeszerelés zajlik majd, 2019-ben a tervek szerint be is indul a gyártás. De nem állnak meg ennyinél.

polestar-1-20 700

 

A hírek szerint hamarosan elkészül további két új modelljük is. Ezek egyelőre 2 és 3 néven futnak, ami nem túl kreatív, de legalább már mindkettőről szivárgott ki némi információ. Az biztos, hogy a hibrid Polestar 1-gyel ellentétben ezek teljesen elektromosak lesznek. A 2-es egy Tesla Model 3-méretű szedán, a 3-as pedig egy viszonylag nagy méretű SUV lehet.

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója (egy személyben a Volvo dizájnfőnöke) úgy fogalmazott, hogy egészen biztosan nem átfaragott Volvókban gondolkodnak, hanem teljesen önálló, saját modellekben, amelyek külsőre is a Polestar saját stílusjegyeit viselik majd. Tervezésük állítólag nemsokára be is fejeződik.

Ingenlath elmondta: a Polestar 1-et afféle presztízsmodellnek szánják, így nem csoda, ha összesen csupán három-négyezer darab készül belőle. Ezekért mintegy 180 ezer dollárt, azaz bő 45 millió forintot kérhetnek majd el a becslések szerint. A 2 és a 3 viszont jóval szélesebb rétegek számára is elérhető lesz, mind példányszámát, mind árát tekintve.