Nyolc autó került elő egy 15 éve bezárt parkolóházból

2018.01.24. 15:12

Tizenöt éve, hogy bezárt egy skót parkolóház, legalább azóta pihent ott nyolc autó, amik egy bontás miatt kerültek elő az épület mélyéről. Lassan elbontják alóluk a robot parkolóházat, de még nem tudni, miért maradtak ott.   

df6q8jobrp48xkpyq5ze.png

Nagy felfedezésről valószínű nincs szó, az illetékeseknek már a bontási munkák előtt tudniuk kellett az autókról, de ettől még nem kevésbé rejtélyes a sztori. Az Edinburgh-i parkolóház 2001-ben nyitott az akkor még nagyon előre mutatónak számító robotizált technikával (Budapesten is működik ilyen évek óta). Az autókat jól összehangolt rendszer parkoltatta az épületben, teljesen automatikusan, de a hatszáz férőhelyes parkoló nem vonzhatta a helyi autósokat: 2003-ra csődöt jelentett és bezárt. 

v75cmxx3kyiev2dvsngm.png

A parkoló helyére egy irodaházat terveznek, amiatt álltak neki a fémvázas épület bontásának. A nyolc autó – ami közt a képek szerint Austin Maestro és Fia Uno biztosan van – legalább tizenöt éve várja egy helyben, hogy történjen velük valami. Előéletük egyelőre ismeretlen, bár a nagy médiás hírverésre jelentkezett az irodáz egy korábbi alkalmazottja. Azt mondta, emlékszik, hogy anno a nyitás előtt vett a cég több autót, amivel tesztelni tudták a rendszert és emlékei szerint azok közt volt Maestro és Volvo is. A nyolc autó egy részének, de talán mindnek tehát ez lehet a története. Jelentkezni várhatóan nem fognak értük, bárkihez is tartozzanak, de a kivitelező cég azt mondja, vigyáznak rájuk a bontásnál.