Videón az új Z4-es BMW

2018.01.24. 17:09

A Z4 bemutatóját tavaly tartották Pebble Beach-en, akkor úgy beszéltek a típusról, mint az autó, ami megmutatja, merre fejlődik majd a BMW-dizájn. A markáns roadster szépen viszi tovább a kategória hagyományait, a hosszú géptető mögött csak egy rövid kabin van, szigorúan két üléssel. Most egy rövid videó került nyilvánosságra arról, ahol a még mindig leálcázott autót a Nürburgringen hajtják. Bár a felvétel tavaly novemberi, még nem fedezte fel magának az internet. 

Az őj BMW-roadsterről 2011 óta érkeznek hírek, ez egy a Tyootával közösen fejlesztett modell. A BMW marad  kis, nyitott kétülésesnél, soros négy- és hathengeres motorokkal, míg a Toyota a platform hosszabb változatára egy nagyobb kupét, amolyan Supra-utódot épít. Korábban szó volt arról, hogy az új BMW a Z5 nevet kapja, de most már biztos, hogy marad a Z4 név. Az új modellen elkaszálták a az előd robotizált keménytetejét, helyette hagyományos vászontetőt használnak, ami a súlynak és a stabilitásnak mindenképp jót tesz. A motorok várhatóan mind turbósak lesznek, két és háromliteres lökettérfogattal, 250 és 350 lóerő közti teljesítménnyel.  

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.