Gyári videón kenik a 8-as BMW-nek

2018.01.25. 10:34

Bár a legnagyobb figyelmet kétségkívül az X7-es kapta a BMW tavaly őszi, frankfurti standján, a legkívánatosabb mégsem az, hanem a 8-as tanulmány volt. A gyönyörű kupé hamarosan sorozatgyártásba megy, a tervek szerint még idén novemberben megindul a forgalmazás is. Nem csoda, ha igyekeznek csigázni az érdeklődést, ezért most gyári videót és pár álcázott fotót tettek közzé.

Ahogyan azt már eddig sem titkolták, a 8-as BMW a 7-essel közös platformra épül - ha úgy tetszik, annak kétajtós kupéváltozata lesz. Valami olyan viszonyban van ez a két modell, mint a 3-as és a 4-es. A fotók és a videók Olaszországban, tesztelés közben készültek, ahol a hivatalos bemutató előtt talán már az utolsó simításokat végzi az autón, miután télen a sarkkörön is próbálgatták.

Nemcsak a padlólemezt, hanem a motorpalettát is a 7-essel oszthatja meg az újdonság. A hírek szerint lesz belőle plug-in hibrid iPerformance változat, háromliteres, hathengeres belépődízel 830d kivitel, de sokkal finomabbnak ígérkezik mondjuk a 4,4-es V8-as 850i xDrive. A Frankfurti Autószalon ideje alatt még azt rebesgették, V12-est nem kap, de lehet, hogy csak később csatlakozik az a motorváltozat a kínálathoz.

A legdurvább persze az M8-as lesz amelynél a külsőségeken is számíthatunk néhány apróbb változtatásra - ezektől várhatóan agresszívabb lesz a megjelenése, mint a mezei 8-asoké. Ha minden igaz, az új M5-ös 600 lóerős, biturbó V8-asát kapja meg, talán egy kicsivel feljebb pöckölve, M xDrive összkerékhajtással.

A bemutató pontos dátumát még nem tudni, a Genfi Autószalon kicsit korainak, míg a Párizsi Autószalon kicsit késeinek tűnik, ha valóban az ősz végén, tél elején akarják megkezdeni a piaci bevezetést.