Gyorsabb és kényelmesebb lesz a Rimac második szuperautója

2018.01.25. 15:17

A horvát Rimac hosszú évekig dolgozott a Concept One szupersportkocsin, míg a tanulmánytól eljutottak az éles, végleges változatig. Az eredmény meggyőző volt, képes volt negyed mérföldön lenyomni a Bugatti Veyront, a LaFerrarit és a Porsche 918 Spydert is. Tavaly decemberben aztán megjelent az első előzetes második modelljükről, a Concept Two-ról. Ezt most egy videóval és néhány információmorzsával is megfejelik.

screen shot 2018-01-24 at 14.45.48 0.png

A Rimac ügyvezetője, Monika Mikac egyelőre annyit árult el, hogy az újdonság gyorsabb és kényelmesebb is lesz a Concept One-nál. Ha pedig e két tekintetben jobb, akkor természetesen az ára is borsosabb lesz. Azt is hozzátette, hogy a Concept Two egyelőre csupán munkanév, a végleges modellt egészen biztosan nem így hívják majd.

Továbbra is kétülésesben gondolkodnak, de második szupersportkocsijuk nagyobb lesz majd az elsőnél. A kényelmet azonban nemcsak a nagyobb méretek és a tágasabb utastér fokozza, hanem luxusautós extrákat és szolgáltatásokat is kínálnak. Mikac elmondta: négyüléses Rimac egyelőre egyáltalán nem szerepel a tervek között.

Pontos teljesítményadatokat persze még nem mondtak, de a számok biztosan meggyőzőek lesznek. Már a Concept One is 1224 lóerőt sajtol ki a villanymotorokból, nyomatéka 1600 newtonméter. A nulla-százat 2,5 másodperc alatt tudja, végsebessége pedig 355 km/h. Ha a Concept Two ezt minden tekintetben felülmúlja, senkinek nem lehet egyetlen rossz szava sem.

A bemutatót a tervek szerint a márciusi Genfi Autószalonon tartják, ahol mi is testközelből igyekszünk majd begyűjteni a legfontosabb információkat.