Itt a benzines Bubi, majdnem ingyenes parkolással

2018.01.25. 11:34

Elindult a Mol budapesti közösségi autós szolgáltatása, a Limo. 300 autós a flotta, aminek csak a harmada elektromos, de a parkolási díj és a tankolás/töltés miatt nem a bérlőnek kell aggódnia.

Ezzel rövid távon tízmilliókat spórolt a cég, viszont érdekes módon az előzetes hírekkel ellentétben a  jogszabályokat nem sikerült tökéletesen a szolgáltatáshoz igazítani. A Budapesten elsőként megjelenő közösségi autós szolgáltatás, a Greengo azzal oldotta meg a parkolási kérdést, hogy csak elektromos autókat szerzett be, amivel ugye a fővárosban ingyenes a parkolás. A Mol Limo flottájának viszont két harmada ezer köbcentis, 75 lóerős benzines Volkswagen up!, amikkel a szolgáltatás 60 négyzetkilométeres területén belül ingyenesen parkolhatunk (a cég állja a parkolási költségeket). A zónán kívüli területeken illetve a parkolóházakban, plázákban a parkolójegyet is a bérlőnek kell állnia, a 15 forint/perces várakozási idő mellett.

A szolgáltatás február 25-ig fél áron, percenként 33 forintért vehető igénybe, addig regisztrációs díj és havidíj sem lesz. Később 5900 forint lesz a regisztrációs díj, de ezt három hónapig elengedi a cég. A havidíj 990 forint lesz, de aki kiegyezik a drágább, 77 forintos percdíjjal, annak tagdíjat sem kell fizetnie.

A Limó használata néhány ponton eltér a Greengóhoz képest. Itt például a regisztrációhoz nem szükséges befáradni a cég irodájába, és jelszóra se lesz szükség az autó indításához. Az autó nyitásától kezdve a használatig minden teljesen online, applikációval történik.

A Mol célja, hogy év végéig a Liszt Ferenc repülőtérig bővítse a szolgáltatási területet, 2020-ig pedig a flotta megduplázásával egész Budapestet lefednék. Annak érdekében, hogy a flotta elektromos autóinak aránya növekedhessen, a Mol nagy mennyiségű áram gyors felvételét biztosító elektromos töltőhálózatot épít ki a régióban.