Nagyon fogynak a Fordok

2018.01.26. 12:03

A furgonok és a SUV-ok iránti erős keresletnek köszönhetően nyereséggel zárta a tavalyi utolsó negyedévet a Ford. A konszern a New York-i tőzsde szerdai kereskedésének leállítása után hozta nyilvánosságra, hogy a december végével záródott három hónapban az adózott eredménye 2,4 milliárd dollár, részvényenként 60 cent lett az egy évvel korábbi, részvényarányosan 20 cent veszteség után.

Ford-badge-2

Az egyszeri tételek nélküli negyedéves részvényarányos eredmény 39 cent lett, kisebb az elemzői várakozásokban szerepelt 42 centnél. A Ford a tavalyi utolsó három hónapban 7 százalékkal, 38,5 milliárd dollárra növelte bevételét járműeladásból, ami jócskán felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 36,3 milliárd dollárt.

A márka 739 ezerre növelte jármű-eladásait a tavalyi utolsó negyedévben az Egyesült Államokban, ahol ezzel a piaci részesedése 13,7 százalékra nőtt. Dél-amerikai értékesítése 17 ezerrel, 107 ezerre bővült. Európában ugyan 416 ezerre sikerült feltornásznia az eladásokat, de az adózás előtti profitja 110 millió dollárral, 56 millió dollárra csökkent. A Ford eladásai a negyedévben csökkentek a Közel-Keleten, Afrikában, valamint az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

A Ford tavalyi egész évi nyeresége 65 százalékkal, 7,6 milliárd dollárra emelkedett, a bevétele pedig 3 százalékkal, 156,8 milliárd dollárra nőtt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.