A legerősebb V8-as Ferrari lehet a GTO

2018.01.29. 17:05

A Ferrari 488 GTO bemutatóját várhatóan március elején, Genfben tartják, de ahogy az lenni szokott, idő előtt elkezdtek kiszivárogni az információk. Jelen esetben a FerrariPhotoPage oldalra került fel hat kép egy diavetítésből kifotózva, amik elég sok újdonságot árulnak el a 488 GTO-ról.

Röviden összefoglalva, hogy mit tudunk meg a képekből:

  • Sokkal több eleme lesz karbonból, mint eddig hihettük. Az első és a hátsó lökhárító, a motorháztető és a hátsó spoiler is szénszálas lesz.
  • A 20 colos kerekek is karbonból készülnek, aminek kösznöhetően 40 százalékkal könnyebbek, mint a könnyűfém változatok.
  • A motor súlyából lefaragtak 10 százalékot, aminek köszönhetően a legerősebb V8-as Ferrari motor lehet 700 lóerő körüli teljesítménnyel.
  • A beltérben is hódít a karbon: a műszerfal és a váltóalagút készülnek ebből, a padló pedig alumíniumból.
  • Közvetlenebb kormányzást, új váltóprogramot és szintén új oldalirányú csúszáskezelő rendszert ígér az egyik dia. Ezeknek a változtatásoknak és az új Michelin Sport Cup 2 gumiknak köszönhetően pedig versenypályás vezetési élményről beszélnek.

Bár a Genfi Autószalon mindjárt itt van, szinte fogadni mernénk rá, hogy még előtte további infók szivárognak ki a 488 GTO-ról.