Mérnek Mosonmagyaróvárnál, de nem úgy

2018.01.29. 14:15

Túlsúlyos teherautók kiszűrését szolgáló tengelysúlymérő ikerállomást adtak át az M1-esen, Mosonmagyaróvár közelében, a Lajta pihenőnél. A mérőberendezés az autópálya jobb és bal oldalán is napi 24 órában ellenőrzi a teherautókat.

D  MI20150512006

Először mozgás közben mérik a járműveket aszfaltba épített érzékelők segítségével, és ha ott túlsúlyt érzékel a rendszer, akkor egy fix mérőhelyen további ellenőrzésen esnek át.

A kivitelezéshez több mint hétezer köbméter aszfaltot használtak fel és közel hatezer négyzetméter térkövet raktak le. Tizenhat kilométernyi szalagkorlátot és közel két kilométer hosszú faoszlopos védőkerítést építettek, valamint hetvenhét fát és ötezer-ötszáz cserjét ültettek. A teherautók forgalomból kitereléséhez harminc, változtatható jelzésű táblát helyeztek ki. A beruházás 3,95 milliárd forint uniós támogatásból épült,

A mérőberendezés december 15. óta működött tesztüzemben, ez idő alatt több mint 5 ezer túlsúlyos teherautót szűrtek ki.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.