2018.01.30. 15:11

Giorgietto Giugiaro a formatervezés élő legendája, ez nem vitás. 2015-ben azonban fiával együtt  eladták  saját cégükben még meglévő, utolsó 9,9 százalékos részesedésüket is, így az Italdesign az Audi kezébe került. Az idén augusztusban már nyolcvanadik születésnapját ünneplő olasz szakember mégsem tud teljesen elszakadni az autótervezésről, legfrissebb munkáját a Genfi Autószalonon láthatjuk.

giugiaro-envision-concept 700

 

Az autóról egyelőre csak egyetlen oldalnézeti képet hoztak nyilvánosságra, ráadásul azon is csak a sziluett látszik az árnyékból. Ebből arra következtethetünk, hogy viszonylag hosszú, szedán formájú modellt álmodott meg az olasz legenda, fastbackesen ívelő tetővonallal. Az orr egy kicsit cápásnak tűnik, a géptető benyúlik a fényszórók fölé – már amennyire ilyesmit meg lehet állapítani ebből a képből.

Ami technikát illeti, Giugiaro a kínai Envisionnel dolgozott együtt, hogy fizikailag is megvalósuljon a tanulmányautó. Teljesen elektromos hajtáslánc mellett döntöttek, és autonóm funkciókkal is ellátják a koncepciót. Az olasz szakember elmondta: egyedi és innovatív megoldásokat alkalmazott, de a beltér inkább konzervatív, mintsem futurisztikus. Az önvezető funkcióknak köszönhetően például elhagyhatta volna a kormányt, de erre a draszikus lépésre nem tudta rávenni magát.

Az egyelőre név nélküli Giugiaro-féle tanulmányt a március eleji Genfi Autószalonon mutatják be.