Önálló márkává fejlesztik a Cuprát

2018.01.31. 17:23

Tavaly nyáron már  pletykáltak arról , hogy a Seat önálló almárkává fejleszti a Cuprát. Ezt a nevet eddig a spanyol gyártó legsportosabb autóira aggatták, most viszont úgy tűnik, más szerepet szánnak neki. Most megvolt a hivatalos bejelentés is.

 

A Seatnál egyelőre annyit árultak el, hogy február 22-én tartják a hivatalos bemutatót. Az első Cupra-emblémás autókat a márciusi Genfi Autószalonon leplezik le – nyilvánvalóan nem teljesen saját fejlesztésű gépekre kell gondolni, hanem felhergelt Seatokra. Így a Mercedes-Benz AMG-jéhez vagy éppen a BMW M-divíziójához hasonló szerepet kap a jövőben a Cupra.

A hírek szerint az új időszámítás szerinti első Cuprák között ott lesz az Ateca is. Ez a Volkswagen-csoport számos modelljében használt kétliteres TSI-jének 300 lóerő körülire húzott változatát kaphatja meg, amely mind a négy kereket hajtja majd.

Az utóbbi időben nemcsak a Cupra önálló almárkává alakításán dolgoztak a Seat vezetői. Hamarosan egy nagyobb SUV-val is bővítik a kínálatot, amelynek nevét a nagyközönség bevonásával próbálják kiválasztani.