A világ legnagyobb autógyártója pedig...

2018.02.01. 06:17

Megőrizte  az első félévben megszerzett pozícióját, így a teljes 2017-es esztendőre vetítve is a Renault-Nissan lett a világ legnagyobb autógyártója. Ahhoz, hogy megelőzzék a tavalyi listavezető Volkswagent, szükségük volt  a 2016 őszén felvásárolt Mitsubishi eladásaira is.

20170915GhosnBizPlanW article main image.png

 

A Reuters által közölt adatokból kiderül, hogy a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance vállalatcsoport összesen 10,61 millió autót értékesített. Ebből 5,82 millió volt Nissan, ami a márka számára rekordot jelent. Renault-ból 3,76 millió, Mitsubishiből pedig 1,03 millió fogyott. Hozzájuk tartozik még többek közt a Dacia, a Lada, az Infiniti és a Datsun is.

Ezzel szemben a Volkswagen-konszern összességében 10,53 millióig jutott. A dobogó harmadik fokát a 2016-os ezüstérmes Toyota tudhatja magáénak: a kamionokra és buszokra specializálódott Hino Motors eladásait nem számolva 10,2 millió eladott példányt jegyeznek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.