Évi húszezer csúcs-villanyautóval számol a Porsche

2018.02.02. 17:13

Két és fél éve már, hogy bemutatták a tanulmányát, a Porsche még mindig nem jött ki a Mission E végleges, tömeggyártásba kerülő változatával. Bár a hivatalos bemutatóra még az is lehet, hogy 2019-ig kell várni, Albrecht Reimold gyártásért felelős igazgatósági tag egész sok infót megosztott a villany-Porsche gyártásáról.

1

A 2015-ös Frankfurti Autószalonon tette egyértelművé a Porsche, hogy beszáll a villanyautós kategóriába. A tanulmány bemutatásakor már nem volt kérdés, hogy egy igazán erős, nagy hatótávú villany-sportautóval készülnek a németek, azóta pedig kiderült, hogy ez akár 680 lóerőt és 480 kilométeres hatótávot jelenthet változattól függően. A lassan három éve tartó kedvcsinálás után nem sok titok maradt a Mission E-ről, de Reimoldnak hála már annál is kevesebb. 

Reimold ugyan most sem árulta el, konkrétan mikor jön a piacra az egyelőre Mission E néven ismert modell, de mint nyilatkozta, 2019 lehet az év és a gyártóüzemet már idén elkezdik felkészíteni a termelésre. Kezdetben évi húszezer autóval számolnak, de készülnek némi rugalmassággal, ha ennél nagyobb lenne az igény. Állítólag sok a komoly vásárlói érdeklődés, de a Porschénál egyelőre nem gondolkoznak előrendelési lehetőségen.