A Fiat sem engedi el a klasszikusai kezét

2018.02.10. 14:28

Gyári restauráló részleget indít, hogy segítse régi autói fennmaradását a Fiat-Chrysler-csoport (FCA). Reloaded by Creators néven jön a házi felújító műhely, ami megmenti majd az öreg Fiatokat, Alfákat, Lanciákat és Abarthokat. 

D13 Lancia Appia Pininfarina

Az elképzelés nem új, a Jaguar-Land Rovernek egy ideje már van hasonló részlege. Classic néven fut és nemrég azzal kerültek a hírekbe, hogy nekiállnak egy ötven éve használatlan Land Rover felújításának. A Fiat célja is hasonló, a házon belüli szaktudást és eszközállományt használva próbálnak majd megmenti minél több ritkaságot az utókornak. Az első munkáknak már neki is álltak, a párizsi Retromobile kiállításra öt felújított autót vittek: egy 1959-es Lancia Appia Coupét és egy 1973-as Lancia Fulvia Coupe Montecarlót; egy 1989-es Alfa SZ-t és egy 1991-es Alfa Spidert, valamint egy 1981-es Fiat 124 Sport Spidert. 

D1 Alfa Romeo SZ

Az autókat nem saját felhasználásra újítja fel a részleg, a gyári restauráláson átesett klasszikusokkal épp úgy kereskednek majd, mint az új modellekkel. Az első öt autót már meg is lehet venni, a fcaheritage.comra kerülnek fel a Reloaded by Creators autói.